Red Amsterdam start verkiezingscampagne

Pitt Treumann (rechts) en Maarten Lubbers

Pitt Treumann (rechts) en Maarten Lubbers

We zijn een serieuze partij van mensen die zich grote zorgen maken over de miljarden euro’s voor de onnodige Noord-Zuidlijn, terwijl de stad in deze crisis toch al op tal van (sociale) uitgaven moet bezuinigen. Dat zeiden lijsttrekker Pitt Treumann en voorzitter (en nummer 2 op de lijst) Nelly Frijda vanmiddag in de sfeervolle foyer van de manege aan de Vondelstraat, bij de officiële start van de verkiezingscampagne.

Calamiteiten
Treumann benadrukte dat stoppen met de bouw van de metrolijn veel geld bespaart. De berekening van de gemeente dat stoppen duurder zou zijn, noemde hij volslagen onzin (zie het persbericht hieronder). Hij hekelde ook het besluit van de gemeente om zelfs in het geval van calamiteiten door te gaan met boren. Dat vergeleek hij met doorrijden na een ongeluk, wat een misdrijf is.

Campagnelied
Onder belangstelling van onder meer Het Parool en AT5 presenteerde campagneleider Maarten Lubbers het campagnelied ‘Stop met de Noord-Zuidlijn’ (gezongen door Miranda Frijda) en het eerste van een serie anti-NZ-lijn spotjes uit 1996, die opnieuw uitgezonden zullen worden.

Prijsvraag voor stations
Een fototentoonstelling toonde alle 22 kandidaten voor de gemeenteraad, elk gefotografeerd door een andere bekende fotograaf. Roderic Evans kondigde een prijsvraag aan voor alternatieve plannen voor de al gebouwde metrostations van de Noord-Zuidlijn.

Flyers en posters
Het flyeren was al eerder begonnen. Gisteren zijn ook de eerste opvallende zwarte affiches met het graffity-logo op de verkiezingsborden geplakt. Amsterdam wacht een spetterende campagne!

Maarten Lubbers en fototentoonstelling