Red Amsterdam gaat er tegenaan

Hoera, we hebben een voet tussen de deur in het stadhuis! Red Amsterdam gaat zich de komende jaren met enorm veel motivatie en creativiteit inzetten tegen megalomane projecten als de Noord-Zuidlijn en de nieuwe zeesluis, en voor een sociaal en tolerant beleid. Natuurlijk hadden we liever meer zetels gehaald, en het is ook een beetje zuur dat we geen restzetel hebben, maar onze inspanningen zijn in elk geval beloond. We haalden meer stemmen dan het CDA, en zijn qua aantal stemmen de zesde partij van Amsterdam geworden.

Wij bedanken alle leden, sympathisanten, donateurs, vrijwilligers en kandidaten voor hun inzet. Evenals alle bedrijven die ons gratis diensten hebben aangeboden, zoals ontwerpbureau Gummo en café Reijnders. En uiteraard al onze ruim elfduizend kiezers: jullie zijn geweldig.

We zijn realistisch genoeg om te zien dat de Amsterdammers in grote meerderheid hebben gekozen voor partijen die de Noord-Zuidlijn koste wat het kost willen doordrukken. De boor gaat binnenkort dus aan de slag. Aan ons de taak voortdurend te blijven waarschuwen voor verdere budgetoverschrijdingen. En als er gebouwen verzakken of instorten zullen we meer doen dan roepen: ‘Zie je wel!’ We zullen telkens aandringen op onmiddellijke stopzetting van dit heilloze project. Daar zullen we alle beschikbare middelen voor proberen in te zetten, zoals een referendum.

Nogmaals: iedereen bedankt!

Het bestuur van Red Amsterdam:
Nelly Frijda, voorzitter
Nelleke van ‘t Hoogerhuijs, secretaris
Maarten Lubbers, penningmeester

3 gedachten over “Red Amsterdam gaat er tegenaan”

  1. Bedankt voor jullie inzet! ik ben blij met die ene zetel in het stadhuis… ik sta volledig achter jullie programma en ik hoop dat we nu een vuist kunnen maken tegen de vertrutting, veryupping en geldverspilling anno 2010!

  2. Ik deed het in onze eigenste echte drie dimensionele wereld, ik vraag me af of het niet kleiner kan, maar neee hoor je moet er wel een show van maken, met plezier nog wel. Ik kon het niet langer volhouden en tja in 1974 werd de bouw toch weer hervat, met wat wijziginen zodat ie niet onder de Waag zou gaan, maar eromheen…. De Konings Straat en de buurt bewoners hadden zwaar de pest in en wilde niet verkassen.

  3. Wel als het echt moet en jullie willen die boor stoppen dan moeten je toch die drakendans uitvoeren en groots ook. De draak bestaat uit een lange doek met gaten voor hoofden die aan beide zijden afhanget. Daarop zijn schubben getekend en de drakenkoop is een van bamboe en vlechtwerk met stof en ijzerdraad met twee schouder haken vanbinnen voor de drager die voorop loopt. Die moet dan om de oude Waag heen lopen, tegen de draad in dus en met de klok mee komt hij dan St. KJoris tegen die steekt een zwaard in de kop en iedereen gooit het vel af, de draak is dood. En daarmee zullen de boor werkzaamheden stoppen. Dit is een door mij beproefde methgode toen we het werk aan de metro onder de Nieuw Markt in 1973 stil legden voor maanden lang.

Reacties zijn gesloten.