Open Brief Jedi Mind Tricks

Open Brief aan Burgemeester E van der Laan en Wethouder C Gehrels

Burgemeester, Wethouder,

Als u maar enigszins geloofwaardig wilt overkomen als hoeders van de Gay Capital Amsterdam, waarin “alle homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders zich thuis moeten kunnen voelen “, zoals u zelf schrijft,
als u ergens waar kunt maken waar u bij herhaling zegt voor te staan;
voor een veilige en vriendelijke stad voor homo’s, tegen intimidatie van , en geweld tegen homo’s, tegen het oproepen van haat, tegen een sfeer waarin ‘homo-bashing’ leuk gevonden moet worden, of uitgelegd als een artistieke vrijheid, dan is het hier en nu het moment, om de grenzen hiervan aan te geven.

De groep Jedi Mind Tricks, die morgenavond optreedt in De Melkweg, roept in niet mis te verstane bewoordingen op tot haat en geweld tegen homo’s.
“Beat the faggot till they aint no gay no more”
“Ram flikkers zo in elkaar dat ze geen homo meer zijn”

Men zegt dat dit oude koek is en dat ze geen haatdragende teksten tegen homo’s meer bezigen. Maar dat is geenzins het geval, zoals we in de open brief van het COC aan De Melkweg kunnen lezen:

Er zijn verschillende bewijzen dat JediMindTricks gewoon doorgaat met homofobe songs.
Dat is niet verwonderlijk, JMT heeft nooit afstand gedaan van deze teksten, ook niet in interviews met leadzanger Vinnie Paz. JMT gebruikt straattaal als vehikel voor het overbrengen van haat. Die straattaal mag dan in sommige kringen de normaalste zaak ter wereld zijn, je hoeft daar als Melkweg nog niet aan mee te werken door JMT een podium te bieden .

Red Amsterdam vindt het buitengwoon ernstig dat De Melkweg, een door de Gemeente gesubsidieerd podium, met het toelaten van deze hate-band uit Amerika homohaat in deze stad legitimeert.

Red Amsterdam, roept u op, Burgemeester en Wethouder, die niet nalaten uw welgemeende verontwaardiging over homohaat in vele fora te uiten, de leiding van De Melkweg te overtuigen dit optreden af te gelasten.

namens Red Amsterdam,
Nelly Frijda

Amsterdam, 10 november 2010