Nieuwjaarsspeech voorzitter Theo Stokkink

20120111-175453.jpg

Vrienden, leden van Red Amsterdam, Red Amsterdam fractie in de Raad en gasten.

Ook in 2012 heeft Red Amsterdam het beste met Amsterdam voor.

In 2010 zijn we met Nelly Frijda als Raadslid begonnen. Een jaar later werden de door haar opgemerkte strapatsen van de bestuurders in het boekje ‘Ik dacht dat een kunstschouw een nep open haard was’ vol verbijstering samengevat. Daarna trad er vorig jaar voor onze partij een oud wethouder van Amsterdam aan, Pitt Treumann. Pitt heeft het afgelopen jaar de vinger op tal van bloederige plekken weten te leggen. ‘Ongekend grote bedragen zijn weggelekt ten koste van de Amsterdammer,’ zo kapittelde hij het college bij de begrotings-behandeling. Geweldig Pitt, Red Amsterdamser had je het ze niet in kunnen wrijven.

De kracht van Red Amsterdam is : een raadsperiode met slechts een zetel, maar met meer dan een raadslid.

We willen alleen het beste voor Amsterdam.

Sinds kort hebben we ook op de positie van duo-raadslid een oud wethouder, wat zeg ik, een oud senator als duo-raadslid. Voor zo’n stap is veel moed en overtuiging nodig. Marten Bierman, we wensen je heel veel succes toe in je nieuwe carrière.

Marten zit ook nog in het DB van de partij, er zou dus sprake kunnen zijn van een pettenprobleem. maar voor het pettenprobleem heb ik hem naar de English Hatter verwezen op de Heilige Weg.

Nee, deze twee gewezen wethouders zijn zeker geen jonge honden. Ervaring, inzicht en kennis dat is wat ze inbrengen. Van vele markten thuis, wijze oudere mannen die de idealen van Red Amsterdam omarmen.

Oud gaat helaas ook vaak gepaard met kwetsbaar. Soms zelfs met een gevecht om lijfsbehoud. En dat ervaart het kader van onze partij maar al te zeer.

Alhoewel het lijkt of we een partij zijn van oudgedienden, onze idealen deugen juist voor nieuwe generaties. Het is dus zaak om die voor onze partij te winnen. Gelukkig staan er jongere talenten in de startblokken die dat proces zullen gaan aansturen.

We hebben ons het afgelopen jaar bezig gehouden met de partijstrategie om dichter te komen bij wat ons werkelijk bezielt. In de loop van dit jaar gaan we die inhoudelijke zaken verder uitwerken.

Het gaat ons vooral om de menselijke maat. We gaan onze idealen naar de praktijk toe vertalen en we gaan deze op potentiële kiezers overbrengen. Daarvoor zullen we een discussieplatform optuigen.

Red Amsterdam bestaat uit mensen die bewust niet aan de kant willen blijven staan toezien hoe Amsterdam ten prooi valt aan de grootheidswaan van een stadbestuur dat al tijden worstelt met de ziekte van deze tijd. Een ziekte die al veel menselijks kapot heeft gemaakt. Een stad die zichzelf financieel overschat is nog veel kwalijker dan een bank die te hoge bonussen uitdeelt.

We zijn gelukkig geen partij die de oren hoeft te laten hangen naar den Haag. Wij hebben alleen het beste voor met Amsterdam. Een crisis zou voor veel Amsterdammers heel wat minder hard aankomen als de bestuurders niet alle gemeenschapsgeld in bodemloze putten hadden gedumpt.

Red Amsterdam blijft de waakhond van het college als het gaat om budget overschrijdingen, om verspilling van gemeenschapsgeld, we zullen falende rekenmeesters ter verantwoording roepen en opspringen zodra er weer een onzinnig en onnodig megalomaan plan wordt bedacht.

Dat zijn onze goede voornemens. Red Amsterdam uit de handen van verkwisters. Ik toast op Red Amsterdam en wens u een verstandig en gelukkig 2012.

Theo Stokkink, voorzitter Red Amsterdam

Een gedachte over “Nieuwjaarsspeech voorzitter Theo Stokkink”

  1. Wat is daar het perspectief. Voor 2012 moet een miljoenen besparing gerealiseerd zijn. Zelf in de zomervakantie blijven de wijkopbouworganen in onzekerheid over hun eigen toekomst en die van hun medewerkers. Iets wat de CDA fractie dwarst zit. Daarnaast komen er vele buurthuizen leeg te staan. Wat doen we daar mee? Het CDA roept het college op om private partijen en bewoners te interesseren voor voortzetting gebruik, onder externe financieel degelijke onderbouwing, en met behulp van het stadsdeel. Het CDA roept het college op om de lijn van Phillip Bond te volgen, ideoloog van de Britse PM David Cameron. In zijn boek “Red Tory” geeft hij het initiatief aan bewoners, die met behulp van semi-commerci�le ondernemingen in onbruik geraakte overheidsgebouwen nieuw leven in te blazen (Quote Bond) “het is alsof de overheid binnenste buiten wordt gekeerd”. Het parool berichtte hier gisteren over. Het CDA roept het college een bedrag vrij te maken om deze overgang mogelijk te maken in de verschillende buurthuizen zoals De Brug. Laat het initiatief van zelfredzame burgers bloeien in lege buurthuizen.

Reacties zijn gesloten.