jan-westerhoud-GVB

Dan stapt de hele RvC van het GVB maar op!

Red Amsterdam heeft wethouder Gehrels om opheldering gevraagd over de bonussen van de GVB-directie, naar aanleiding van berichtgeving daarover in De Telegraaf.

Vandaag meldde De Telegraaf dat de directieleden van het GVB zichzelf in 2011 een salarisverhoging van meer dan € 50.000,= hebben toebedeeld. Daarmee komt het salaris van de directieleden op € 240.000,= riant boven de Balkenendenorm. De verhoging zou met instemming van de Raad van Commissarissen tot stand zijn gekomen, echter zonder dat het college van B&W van de gemeente Amsterdam als enig aandeelhouder daarover is geïnformeerd. De Raad van Commissarissen (RvC) laat in een persbericht weten dat de beloning van de directie van het GVB altijd door de RvC is vastgesteld met volledige inachtneming van de daarvoor gestelde statutaire procedures, arbeidsovereenkomsten en de betreffende CAO.

Red Amsterdam heeft het gemeentebestuur inmiddels om opheldering gevraagd. In een spoeddebat, aangevraagd door Red Amsterdam, SP en D66, wil Red Amsterdam van wethouder Gehrels horen of deze loonstijging valt binnen de gemaakte afspraken tussen het college van B&W en de Raad van Commissarissen van het GVB. Ook wil Red Amsterdam graag van de wethouder horen of deze salarisverhoging is terug te draaien wanneer de gemeente Amsterdam als aandeelhouder dat wenst.

In april werd onder grote druk van Red Amsterdam, SP en D66 al besloten tot een onafhankelijk feitenonderzoek, naar aanleiding van de vermeende fraude binnen het GVB waarover De Telegraaf in maart en mei berichtte. Uit het persbericht van het GVB blijkt dat dit onderzoek inmiddels is afgerond en dat de conclusies zullen worden besproken met de aandeelhouder.

Op zondagavond werd al bekend gemaakt dat Jan Westerhoud terugtreedt als lid van de Raad van Commissarissen van het GVB. Het vertrek van Westerhoud zou volgen op ‘de huidige negatieve berichtgeving omtrent het GVB’.


Reactie Roderic Evans-Knaup van Red Amsterdam op situatie GVB bij AT5

http://www.at5.nl/artikelen/82586/dan-stapt-de-rv-c-van-het-gvb-maar-op