GEZOCHT: BEGROTINGSFETISJIST

Aan de slag met het huishoudboekje van Nederlands grootste gemeente?
Speuren naar gaatjes in een begroting van ruim 400 pagina’s?
Red Amsterdam, een lokale politieke partij in de gemeenteraad van Amsterdam, is voor de maanden oktober en november op zoek naar financieel talent voor ondersteuning bij de behandeling van de begroting voor 2013 van de Gemeente Amsterdam.

Red Amsterdam is een Nederlandse lokale politieke partij, die sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 met één zetel vertegenwoordigd is in de Amsterdamse gemeenteraad. De fractie bestaat uit een raadslid, drie duo-raadsleden en een persvoorlichter.

Red Amsterdam wil de gevolgen van de financiële crisis op een realistische wijze onder ogen zien en ervoor zorgen dat het stadsbestuur haar uitgaven aanpast aan haar inkomsten. Daarvoor is het volgens de partij nodig dat kostbare en ingrijpende projecten worden stopgezet of voorlopig worden uitgesteld. In deze moeilijke tijden moet het wel beschikbare geld zoveel mogelijk ten goede komen van (voorzieningen voor) álle Amsterdammers.

Functieomschrijving
In oktober wordt de begroting voor het komende jaar gepresenteerd aan de gemeenteraad van Amsterdam. In de weken daarna wordt de begroting besproken binnen de verschillende raadscommissies, waarbij het mogelijk is moties of amendementen in te dienen. In november worden de begroting en de moties en amendementen besproken, waarna de begroting eind november door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

Red Amsterdam is op zoek naar iemand die de fractie in de periode oktober/november kan ondersteunen bij (de voorbereiding van) de behandeling van de begroting. Tot de belangrijkste werkzaamheden behoren het analyseren van de begroting, het adviseren van de fractie over bijzonderheden en problemen in de begroting en het adviseren van de fractie over mogelijke dekking van haar voorstellen.

Functie-eisen
Ben je klaar voor een uitdagende stage in een inspirerende, levendige omgeving en voldoe je aan onderstaand profiel, dan maken we graag kennis met jou!

• Derdejaars bachelorstudent of masterstudent Economie, Finance of Bedrijfskunde
• Een creatieve denker
• Sterke analytische vaardigheden, zelfstandig, proactief, stressbestendig en accuraat
• Kennis van en affiniteit met overheids- en gemeentefinanciën
• Affiniteit met (lokale) politiek

Algemene informatie
Startdatum: zo spoedig mogelijk
Periode: 1 oktober t/m 30 november 2012
Standplaats: Amsterdam
Stagevergoeding: in overleg

Meer weten of solliciteren?
Neem dan vandaag nog contact op met Floris Lieshout: 06-47 951 064