Elektrische stadsbussen voor Amsterdam, omdat het kan

Op woensdag 6 februari a.s. organiseert Red Amsterdam een demonstratie van diverse elektrische bussen. Op het voorplein bij de hoofdingang van het stadhuis zullen tussen 12.00 en 14.00 uur diverse elektrische bussen worden gepresenteerd en is er de mogelijkheid om een proefrit te maken.

Op woensdag 6 februari a.s. organiseert Red Amsterdam een demonstratie van diverse elektrische bussen. Op het voorplein bij de hoofdingang van het stadhuis zullen tussen 12.00 en 14.00 uur diverse elektrische bussen worden gepresenteerd en is er de mogelijkheid om een proefrit te maken.

De demonstratie dient ter voorbereiding op de bespreking in raadscommissie VVL op 7 februari van het initiatiefvoorstel ‘Amsterdam Elektrisch, ook de OV Stadsbus’, dat door Red Amsterdam is ingediend en waarin wordt voorgesteld dat de gemeente Amsterdam, samen met het GVB, zo snel mogelijk haar onderzoek naar uitstootvrij busvervoer uitbreidt met diverse pilotprojecten waarbij gebruik wordt gemaakt van volledig elektrische bussen.

Volgens verkeerswethouder Eric Wiebes is de stand der techniek nog niet zo ver is dat er binnenkort op grote schaal elektrische bussen kunnen worden ingezet. Bovendien zou het te kort dag zijn om een solide uitvraag naar elektrische bussen in de markt te zetten, waarmee in 2015 overgegaan zou kunnen worden op elektrisch rijden.

Met deze presentatie wil Red Amsterdam de gemeenteraad, de wethouder, de pers en het publiek zelf kennis laten maken met de huidige stand der techniek en laten zien dat die techniek ver genoeg ontwikkeld is om het onderzoek naar uitstootvrij busvervoer uit te breiden met elektrische bussen. Tenslotte zijn er al diverse steden in binnen- en buitenland waar al elektrische bussen rijden: Den Bosch, Bogotá (Colombia), Sao Paolo (Brazilië), Salzburg (Oostenrijk), Tel Aviv (Israël), Kopenhagen (Denemarken) en Shenzhen (China). In Rotterdam is RET inmiddels begonnen met een pilot-project.

Deelnemers aan de demonstratie zijn o.a. de leveranciers PROOV/GINAF, eBusco, Bluekens/E-moss en BYD (Build Your Dreams).

Een gedachte over “Elektrische stadsbussen voor Amsterdam, omdat het kan”

Reacties zijn gesloten.