Hoge aanwezigheidsgraad Red Amsterdam in raadscommissies

Vandaag verscheen op de Amsterdampagina van de Telegraaf een artikel over de aanwezigheid van kleine partijen in de commissies van de gemeenteraad. Hierin werd terecht geconstateerd dat Red Amsterdam, in tegenstelling tot andere kleine partijen als Trots op Nederland en Partij voor de Dieren, vrijwel altijd aanwezig is bij commissievergaderingen. De enige uitzondering hierop zijn de vergaderingen van raadscommissie WPA (Werk, Participatie en Armoedebeleid). Raadslid Roderic Evans-Knaup zegt daarover in het artikel: “Dit onderwerp wordt vaak al grondig behandeld door andere partijen.” En hoewel dit citaat absoluut klopt, maken we op deze plek graag gebruik van de gelegenheid om het citaat van de context te voorzien waarvoor in het krantenartikel geen ruimte was.

Armoedebeleid is een bijzonder belangrijk onderwerp, dat vindt ook Red Amsterdam. Helaas moet een één-zetelpartij als Red Amsterdam, met haar beperkte mankracht en middelen, keuzes maken. Op welke onderwerpen kunnen wij het meest voor de Amsterdammers betekenen? Op welke onderwerpen kunnen wij een ander en uniek geluid laten horen in de gemeenteraad? Red Amsterdam is van mening dat het armoedebeleid uitstekend wordt behandeld door de sociale en progressieve partijen in de Amsterdamse gemeenteraad. Noodgedwongen heeft Red Amsterdam daarom de keuze gemaakt om haar tijd en mankracht zoveel mogelijk in te zetten op die onderwerpen waarop wij voor zoveel mogelijk Amsterdammers echt het verschil kunnen maken.

Red Amsterdam hoopt na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 op genoeg vertrouwen van de Amsterdammers te kunnen rekenen om zich op álle onderwerpen en in álle raadscommissies in te kunnen zetten.

Zoals steeds, met aandacht voor alle Amsterdammers.