Eervolle vermelding voor Roderic Evans-Knaup

r_evans-knaup_internet

Het Parool, AT5 en debatcentrum De Balie zijn op zoek naar de Amsterdams Politicus van het Jaar. Vorige week werden de genomineerden in de categorieën Beste Raadslid, Beste Stadsdeelbestuurder en Beste Wethouder in het Parool bekend gemaakt.

Helaas -en volgens ons ten onrechte- behoort Roderic Evans-Knaup, raadslid voor Red Amsterdam, niet tot de genomineerden in de categorie Beste Raadslid. Wel was er voor hem een eervolle vermelding:

Een eervolle vermelding is er voor Roderic Evans-Knaup van Red Amsterdam. De eenmansfractie van de anti-Noord/Zuidlijnpartij ontwikkelde zich van een one issue-club tot een kritische oppositiefractie met een verfrissend geluid. Evans-Knaup speelt handig in op de actualiteit, schiet niet op alles, maar kiest zijn moment en schrijft scherpe bijdragen. Zo bereikt hij meer dan menige andere, grotere partij. Dat is ook zijn collega’s niet ontgaan. De jury is door verscheidene partijen gewezen op de prestaties van Evans-Knaup.

Genomineerd in de categorie Beste Raadslid zijn Marja Ruigrok (VVD), Fjodor Molenaar (GroenLinks) en Maureen van der Pligt (SP). In de categorie Beste Stadsdeelbestuurder zijn de genomineerden Martien Kuitenbrouwer (West, PvdA), Jeanine van Pinxteren (Centrum, GroenLinks) en Thijs Reuten (Oost, PvdA). In de categorie Beste Wethouder zijn Eric Wiebes (VVD, Verkeer, Luchtkwaliteit en ICT) en Pieter Hilhorst (PvdA, Financiën, Onderwijs en Jeugd) de genomineerden.

De winnaars van de verkiezing worden op vrijdag 7 juni bekendgemaakt tijdens een politieke avond in De Balie. De prijsuitreiking zal live worden uitgezonden door AT5, vanaf 21.00 uur. Op zaterdag 8 juni staat er een uitgebreid verslag in het Parool.

Stemmen op de genomineerden kan hier. Aanvullende eervolle vermeldingen kunt u kwijt in de reacties!