Onno van Buuren

Onno van Buuren

Onno van Buuren - © Elsbeth Struijk van Bergen

Onno van Buuren – volkshuisvesting/architectuur, werkzaam bij FNV-vakcentrale

Mijn sociale hart sluit goed aan bij dat van de partij Red Amsterdam. Als geboren Amsterdammer ben ik dol op mijn stad. Ik houd ook erg van metro’s, maar helaas vertilt Amsterdam zich gigantisch aan de Noord-Zuidlijn.

Ik heb architectuur en volkshuisvesting gestudeerd (TU Delft), omdat ik betaalbare huisvesting heel belangrijk vind. Mensen worden steeds meer een slaaf van hun hoge huur of hypotheek.

Sinds 1989 werk ik in de journalistiek: Radio Noord-Holland, NOS Journaal, Wereldomroep, Hoger Onderwijs Persbureau en De Pers. Sinds de opkomst van internet (1996) heb ik als redacteur/verslaggever voor allerlei internetredacties gewerkt, zoals van Het Parool, @Home, WereldExpat.nl en Loopbaan.nl. Momenteel schrijf ik voor de website van de FNV Vakcentrale.

Ik heb ook politieke ervaring. In mijn studietijd was ik heel actief in de PSP Delft (Pacifistisch Socialistische Partij, later opgegaan in GroenLinks), vooral voor het raadswerk. Van 2003 tot 2005 was ik bestuurslid van de afdeling Amsterdam van D66, en secretaris van het Platform Internationale Zaken van D66.

Onno is ook te vinden op:
- Wiekiesjij.nl
- Roze kandidaten Amsterdam op GayKrant
- Twitter
- Facebook
- Eigen site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>