Red in de Media

coinbase review 2018Red Amsterdam in de Media
Een overzicht van diverse publicaties over RED Amsterdam

EénVandaag De Week van… Nelly Frijda

Deze week volgt EénVandaag actrice Nelly Frijda, die campagne voert voor de door haar opgerichte partij Red Amsterdam. De partij, die meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen, verzet zich met hand en tand tegen de steeds duurder wordende nieuwe metrolijn in Amsterdam. We gaan met Nelly Frijda naar bewoners die door de bouw van de Noord-Zuidlijn hun huis zagen verzakken.

Ook voert ze campagne bij de Bijenkorf die risico’s vreest als het boren van de tunnel op 11 maart gaat beginnen. Samen met haar dochter Miranda heeft ze een carnavalsliedje opgenomen om haar onvrede te uiten. (luister hier)

Nelly Frijda (1936) heeft een enorme staat van dienst. Vanaf haar achttiende staat ze al op de planken, inmiddels dus meer dan vijftig jaar. Ze begon in het cabaret van Wim Kan en speelde in meer dan dertig films en televisieseries, waaronder Keetje Tippel, Mama is boos!, De Johnsons, Mijn Franse tante Gazeuse, Ellis in Glamourland en Het Zwijgen. Bij het grote publiek is ze vooral bekend als Ma Flodder uit de films Flodder en de gelijknamige televisieserie.
Dit seizoen zou Frijda naast Jon van Eerd te zien zijn in de theaterkomedie Oranje Boven. Ze moest echter wegens ziekte afzeggen en haar rol werd overgenomen door Liz Snoijink. Naast haar acteerwerk treedt ze tevens op als zangeres in radioprogramma’s.

sitestat

Nelly Frijda, nummer 2 op de lijst van RED Amsterdam te gast bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. Gerti Bierenbroodspot één van de sympathisanten was uitgenodigd door de redactie. Van Nieuwkerk is ook tegen de Noord-Zuidlijn. Het item is te zien door op het onderstaande plaatje te drukken.

”Er is zo’n klotebeleid van de Partij van de Arbeid, GroenLinks en de VVD. Ze proberen gewoon de hele stad kapot te maken!” Actievoerder Maarten Lubbers windt er geen doekjes om. Al jaren strijdt hij voor het behoud van historische gebouwen en pleinen. Zo probeerde hij begin jaren 90 de bomenkap bij de vernieuwing van het Museumplein tegen te houden, verzette hij zich tegen de sloop van het portiershuisje bij het Olympisch Stadion en nu probeert hij met Red Amsterdam de Noord/Zuidlijn te stoppen. Lubbers groeide de afgelopen jaren uit tot de schrik van stadsdeelpolitici in zijn verwoede pogingen ”nieuwe idiote plannen” tegen te houden. In Special Report een gesprek met Lubbers over zijn drijfveren, Nelly Frijda en Red Amsterdam.

Maarten Lubber in AT5 Special Report

Maarten Lubber in AT5 Special Report - klik hier voor de video

Nelly Frijda was 19 december bij de TROS Nieuwsshow om te vertellen over Red Amsterdam
Klik op het plaatje om het fragment te beluisteren.

Nelly Frijda was 19 december bij de TROS Nieuwsshow om te vertellen over Red Amsterdam

Nelly Frijda was 19 december bij de TROS Nieuwsshow om te vertellen over Red Amsterdam

Pitt Treumann, die gisteren met Philip van Tijn en Willem Gooijer een pittige brief heeft geschreven aan de Raad, staat vandaag in het Parool met een artikel over Red Amsterdam. Klik op de onderstaande foto op het artikel te lezen.

En ook in het FD een groot artikel over Pitt Treumann en de plannen van Red Amsterdam

FD Pitt Treumann - interview 1 februari 2010

FD Pitt Treumann - interview 1 februari 2010- klik voor grote versie

De voormalige partij en fractie in de Amsterdamse gemeenteraad.