Op woensdag 6 februari organiseerde Red Amsterdam een demonstratie van diverse elektrische bussen op het voorplein bij de hoofdingang van het stadhuis.
Onder ruime belangstelling van de pers werden aan leden van de gemeenteraad en wethouder Eric Wiebes diverse elektrische bussen gepresenteerd en was er de mogelijkheid om een proefrit te maken.
Tagarchief: gemeenteraad
Elektrische stadsbussen voor Amsterdam, omdat het kan
Op woensdag 6 februari a.s. organiseert Red Amsterdam een demonstratie van diverse elektrische bussen. Op het voorplein bij de hoofdingang van het stadhuis zullen tussen 12.00 en 14.00 uur diverse elektrische bussen worden gepresenteerd en is er de mogelijkheid om een proefrit te maken. Verder lezen
Nieuwbrief 5
In Nieuwsbrief 5 – Januari 2013
- 1 Van de voorzitter
- 2 Van de Fractie
- 3 De muis en de olifant
- 4 Red Amsterdam niet in zee met verzelfstandiging haven
- 5 Laat het plan voor een nieuwe zeesluis maar varen
- 6 IJmeerlijn kan het RRAAM uit
- 7 Geen werkbaar alternatief voor stadsdeelraden
- 8 Hoofdstedelijke stress al erger dan getest
(U krijgt de artikelen te zien als U op de titels klikt) |
De Olympische ambitie van Eberhard van der Laan
http://www.at5.nl/artikelen/91018/toch-olympische-spelen-naar-amsterdam
NRC: Zorg politici over conflict Stedelijk
bron: NRC – Claudia Kammer | vrijdag 14-09-12 / pagina 22 – 23
De directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam, Ann Goldstein, en kunstverzamelaar Jan Christiaan Braun zijn door de gemeenteraad van Amsterdam gevraagd om opheldering te komen verschaffen over het conflict dat tussen hen is gerezen over de schenking van 24 tekeningen van Willem de Kooning. „Ik heb de briefwisseling tussen Braun en de museumdirecteur gelezen en die baart mij zorgen, vooral de harde toon die de directeur van het Stedelijk aanslaat tegen deze verzamelaar”, zegt gemeenteraadslid Roderic Evans-Knaup (Red Amsterdam).

Flying Blind: de Kooning’s “Closed-Eye” Drawings
Amsterdam loopt miljoenen euro’s mis
Eind vorig 2011 heeft er een aanbesteding plaatsgevonden van de concessie voor het exploiteren van buitenreclame in wachtruimtes (de zog. ABRI’s) en op buitenpanelen (MUPI’s) in gemeente Amsterdam. Deze aanbesteding is gewonnen door de zittende concessiehouder JC Decaux. De nieuwe concessie heeft een looptijd van 15 jaar en zou per 1 juli 2012 zijn ingegaan.
Naar verluid heeft de aanvang van de concessieperiode vertraging opgelopen van zes maanden. Hierdoor zou de concessiehouder in de vertragingsperiode de ABRI’s en MUPI’s exploiteren volgens de oude concessievoorwaarden. Dit zou voor de gemeente Amsterdam grote financiële gevolgen hebben, aangezien er voor de nieuwe concessie een beduidend hogere financiële vergoeding afgesproken zou zijn dan in de voorgaande periode. Volgens berekeningen van de verliezende aanbesteder CBS Outdoor gaat het om een verschil van minimaal 700.000 euro per maand. Een vertraging van zes maanden zou dan een inkomstenderving voor de gemeente betekenen van ruim 4 miljoen euro. Verder lezen
Verkeerscirculatie bij (langdurige) wegwerkzaamheden
Het is in Amsterdam regelmatig nodig om bepaalde delen van de stad af te sluiten voor werkzaamheden. Soms slechts voor enkele uren, maar vaak ook langduriger, tot enkele jaren aan toe. Na de oplevering van de Wibautstraat was het tijd om de P.L. Kramerbrug (nr. 400) op de Amsteldijk te renoveren. Een project dat ca. 1,5 jaar gaat duren. De Amsteldijk is als onderdeel van het hoofdnet auto een drukke route; een afsluiting zorgt ervoor dat het verkeer over alternatieve routes geleid moet worden. Na een intensieve voorbereiding en uitstel in afwachting van oplevering van de Berlagebrug, veroorzaakte de afsluiting in de eerste dagen veel overlast in de omringende buurten. Na diverse klachten en mails is een aantal simpele en voor de hand liggende maatregelen genomen, die ook direct hun effect hebben gehad. Desondanks zijn de gevolgen natuurlijk nog steeds merkbaar (zelfs in de rustige zomerperiode). De Van Woustraat is drukker dan ooit, maar ook bijvoorbeeld op het kruispunt Wibautstraat / Mauritskade staan nu al lange rijen auto’s te wachten voor de verkeerslichten om af te slaan en de omleidingsroute te volgen. Linksaf richting de Amsteldijk heeft het verkeer steeds slechts ca. 8 seconden GroenLicht (net als in de reguliere situatie?), wat neerkomt op slechts enkele voertuigen, waarna weer geruime tijd Rood licht volgt. Een file tot gevolg, en deze zal de komende tijd alleen maar toenemen. Verder lezen
Geen raadsonderzoek naar bouwproces Stedelijk Museum
Voorzitter, voor mij is duidelijk waar we staan. Er gaat geen onderzoek in opdracht van de raad komen.
Naar mijn mening niet omdat wij als raad niet inzien dat het de enige juiste weg is, maar uit angst. Angst bij de coalitie.
Ik heb daar een theorie over, die ik met u wil delen. Een theorie over een mexican stand-off. Dat is wanneer drie mensen elkaar tegelijk onder schot houden.
De betrokkenen zijn in dit geval de PvdA, de VVD en GroenLinks, de pistolen zijn raadsonderzoeken.
Want reken maar, als dit een raadsonderzoek wordt, dan staat de weg open naar nog twee onderzoeken:
Meten is Weten ook op het water.
Red Amsterdam is zeer te spreken over het voornemen van de wethouder om een onderzoek uit te voeren naar de wenselijkheid en mogelijkheid om op een andere wijze om te gaan met exploitatievergunningen voor het passagiersvervoer op het water, bijvoorbeeld door een vorm van uitgifte van concessies.
Wij zijn blij met het feit dat er gedacht wordt over de toekomst, over nieuwe normen en een nieuw stelsel, over tijdelijke concessies in plaats van een eeuwigdurende exploitatievergunningen met weinig mogelijkheid tot sturing en het stellen van voorwaarden. Een stap in de goede richting, die niet meer uitgaat van herenakkoorden, maar die in lijn is met Europese richtlijnen.
Een stap die ons bovendien in staat stelt om invloed uit te oefenen op wie er rondvaren en wat het ons oplevert, namelijk meer inkomsten en schonere lucht door uitstootvrije boten. Verder lezen

Rapport laat zien dat er veel mis is (geweest) bij het GVB
Eerste reactie van Red Amsterdam op conclusies Raad van Commissarissen van het GVB n.a.v. BDO rapport over de vermeende fraude bij het GVB:
1. Rapport laat zien dat er veel mis is (geweest) bij het GVB op het gebied van inkoop en inhuur van extern personeel. Bron van problemen lijkt te zitten in het niet goed laten functioneren van de afdeling inkoop. Of de directie (en ander senior management) zichzelf verrijkt heeft is met dit onderzoek niet aangetoond. Maar dat er onwenselijke contracten zijn gesloten, zonder dat men zich aan wetten, regelgeving en eigen richtlijnen heeft gehouden is wel duidelijk. Dit heeft het GVB en daarmee de gemeente en de Amsterdammers veel geld gekost. Verder lezen