De muis en de olifant (overdenkingen van een fractieleider)

how to write an ielts essay introduction freeessaywriter.org how to write a summary keywords
how to write a philosophical essay pdf https://freeessaywriter.org/ what the best essay writing service

There exists a intensive course of action for picking free-lance authors to participate in our teamessaysonline organd making use of our assistance you do have a good quality make certain, excellent creating rate, secrecy and constant customer support.

Finding the ideal essay services is not simple. But being a writer, you want your words to be read and also your thinking expressed in order for the remarks means some thing and helps shape your prospective. The web is also home to a lot of essay providers who offer to assist you along with your writing demands. Additionally, it Can Be Challenging to Get the Best individual but here are a Number of Ideas to Help you ESSAYBOX Review locate essay authors to suit your needs:

how to write an essay in english with example https://forum.cs-cart.com/user/116774-kathybowing/ how to write an essay with advantages and disadvantages
how to write an essay guidelines https://tree.taiga.io/project/kathybowing-bibliography-lists-1/wiki/home how to write headlines

Ways to Remove Mac cleaner

The Way to Eliminate From The Mac? Lots of men and women have trouble. It could cause your computer to perform slower and without any glitches. clean my mac Here is how you can eliminate free yourself from its clutches.

Essay explaining how parents can help teenagers explore their independence without buy an essay reddit someone who will help with college essay
Er is een bekend kindermopje over een muis en een olifant die over de brug lopen en waarbij hun stappen een hard geluid maken. De muis zegt dan tegen de olifant: Wat stampen we lekker, he?
Ik voel me zo nu en dan die muis als we in de raad voor bijna dovenmans oren weer de onzinnigheid van een grootschalig geldverslindend collegeproject proberen uit te leggen en we uiteindelijk gelijk krijgen door een besluit van de regering.
Dat gebeurde bijvoorbeeld door de afschaffing van de stadsdeelraden door toenmalig minister Donner en onlangs door het laten varen van de Olympische Ambitie in het nieuwe regeerakkoord.
Bij de onderhandelingen tussen Samsom en Rutte schijnt er niet eens serieus gesproken te zijn over het handhaven van de wens de spelen in 2028 naar Amsterdam te halen. Op een verloren middag, waarbij de informateurs wat anders hadden te doen, hebben de twee leiders van de PvdA en de VVD een restlijstje van kleine punten erbij gepakt waar ze in razend tempo doorheen zijn gegaan. En zo verdwenen de Spelen van de regeringsradar.
Voor onder andere het Amsterdamse college was dit een onaangename verrassing. Want ondanks een flinke tegenstand van de Amsterdamse bevolking, stond de wens dat Amsterdam zich gastheer van het grootste en duurste evenement op aarde zou mogen noemen, hoog op het lijstje.
Red Amsterdam heeft zich daar altijd tegen verzet. Te duur – de laatste paar Spelen hebben keer op keer een miljardenverlies laten zien – en te veel impact op de stad. De stad zou, nadat de Noord-Zuidlijn klaar is in 2017, voor zeker nog eens tien jaar op de schop gaan. Maar dan veel grondiger. En dat voor een paar vage economische en sociale doelen en een feestje van drie weken.
Sociale en economische doelen die je gewoon nu en niet pas in 2028 wil bereiken. En die voor veel minder dan een paar miljard euro kosten zijn te bereiken. Denk aan vetzuchtbestrijding bij jongeren en het verbeteren van het vestigingsklimaat voor bedrijven. Dat willen we nu!
We hebben een dik jaar geleden laten onderzoeken hoe de Amsterdammers tegen dit project aankeken. De resultaten waren vernietigend. Het IOC wil draagvlak van minimaal 70% van de bevolking, maar dat werd in Amsterdam bij lange na niet gehaald. Slechts 40% was voor, 45% was tegen en 15% maakte het niet uit. Het onderzoek is onlangs door het Rijk nog een keer herhaald en toen was het percentage tegenstanders nog veel groter.
Enfin, wij hadden dat heel goed ingeschat en de Amsterdammer had dat ook door, net zo als de regering dat uiteindelijk inzag. En het stadsbestuur? Die leek het in eerste instantie te accepteren. Het projectbureau werd opgedoekt en de gereserveerde lobby- en promotiegelden werden gereserveerd voor ‘echte’ sport. Maar toen kwam de top van het IOC voor een congres naar Amsterdam en sprak de burgemeester hen tijdens een diner toe: ‘Ooit zal Amsterdam weer gastheer zijn van de Olympische Spelen… en het laatste woord over het regeringsbesluit de ambitie voor 2028 los te laten is nog niet gesproken’
Het college wil het Olympisch vuur dus op z’n minst als waakvlammetje laten branden. We zijn er dan ook niet gerust op dat hiermee het hoofdstuk van de spelen is afgesloten. De deadline om Amsterdam te nomineren voor de Spelen van 2028 is in 2016 en kans dat het college nog een poging gaat wagen is niet onrealistisch.
Deze muis zit er bovenop om dat goed in de gaten te houden. Maar hopelijk zijn we dan gegroeid tot een kleine olifant en kunnen we zelf hard genoeg stampen om een nieuw rampscenario te voorkomen. Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

De voormalige partij en fractie in de Amsterdamse gemeenteraad.